Precis som människor ska även hundar kunna åka tryggt och säkert i bil. Då du kör kan du ibland behöva bromsa in snabbt eller så råkar du ut för ett tillbud. För att hunden inte ska ta skada hjälper en hundbur till. Du kan köpa en passande hundbur på sniberups.se

Hundens säkerhet

Buren du köper får inte vara för liten för hunden. Hunden ska kunna stå och ligga bekvämt under färden. Vid transport i bur eller något liknande ska hunden ha ordentligt med utrymme. Det är rekommenderat att längden på buren ska vara 1,10 gånger hundens längd och bredden 2,5 gånger hundens bredd. På det sättet säkerställer du att hunden kan röra sig obehindrat inuti buren. Har du flera hundar måste buren vara dubbelt så stor.

Transport av hund

Du vill såklart inte att din hund tar skada medan ni åker bil. Se därför till att det inte finns några föremål som kan falla på den. För att vara säker på att hunden mår bra ska den åka i ett utrymme där du har uppsikt över den under hela färden. Kom ihåg att hunden ska helst inte vara ensam i bilen, speciellt om det är varmt eller kallt ute.